CHP Gençlik Kolları Ülke Genelinde Zamları Protesto Ediyor

11.02.2022

Geçtiğimiz günlerde CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin yayınladığı genelgeyle ülke genelinde yapılan enerji zamları protesto edilmeye başladı.

CHP Genel Başkanının Hükümete yaptığı çağrı sonrasında CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi harekete geçti. Çeşitli illerde mizah içerek eylemlerle hükümeti protesto eden gençlik kolları, zamlar geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

ZAM DUVARI PROTESTOSU

CHP Gençlik kolları çeşitli illerde vatandaşın sorunluklarını anlatması için zam duvarı protestosu düzenledi. Vatandaşların yapılan zamlardan çektikleri sıkıntıları ve sorunları anlattıkları zam duvarlarında, renkli görüntülerle karşılaşılırken, kimi yazılar yürek parçaladı. Atanamayan öğretmenlerden, iş bulamayan diplomalılara vatandaşın her kesimi dertlerini bu duvarlara paylaştılar. Halkın sorunlarını dinlemeyenlere "ZAM DUVARI" ile çağrı yapan gençlik kolları nasıl bu sorunun nasıl çözümleneceğini vatandaşlara anlatarak etkileşimde bulundu.

İZMİR'DE ENERJİSİZ ÇALIŞAN ARAÇ İLE TRAFİĞE ÇIKTILAR

İzmir Karşıyaka Gençlik Kolları'nın düzenlediği eylemde taş devri ironisi yapılarak enerjisiz çalışan araç ile trafiğe çıktılar. Gençler enerji zamlarına dikkat çekmek ironik bir yaklaşımda bulundu. Vatandaşlardan ilgi gören eylemde, diğer araçlar korna sesleriyle eyleme destek oldu.

STANDLARDA İMZA KAMPANYALARI DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde il ve ilçe gençlik kolları bölgelerinde açtıkları standlarda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna göndermek üzere imza kampanyası faaliyetini sürdürüyor. İmza kampanyasının konusu olarak EPDK'nın yapılan zamların geri geçmesi olmaktadır. Ekonomik buhranın üzerine birde enerji zamlarının yapılması ile vatandaşın kış günü soğuğa terkedilmesi konularında vatandaşı bilgilendiren gençlik kolları, vatandaşlardan yoğun destek alarak kampanyalarını sürdürmeye devam ediyor.