CHP Gençlik Kolları'ndan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

08.03.2022

CHP Gençlik Kolları'ndan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı


CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi Kadın İl Gençlik Kolları başkanları ile ilgili 8 Mart'a özel hazırladıkları video linkine BURADAN ulaşabilirsiniz.


Ayrıca CHP Gençlik Kolları Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seda Bozdağ Güzelkaya'dan 8 Mart Mesajı Yayınladı. Yayınlanan mesaj şu şekilde;


“Eve varınca haber ver.” “Aman oradan geçme o sokak ıssız” “Mesaiden çıkınca seni kardeşin alsın istersen” “Giyimine kuşamına dikkat et, aman başına bir şey gelmesin”


Bazen iç sesimiz, bazen de çevremizdekiler söylüyor bunları bizlere. Oysa giyinmek, işe gitmek, işten dönmek, eğlenmek, gezmek, çalışmak hayatın en basit rutinleri. Her gün, her dakika bastırmaya çalışarak hayatımıza devam ettiğimiz bu seslerin bir nedeni var.


Münevver, Şule, Özgecan… Daha nice kadının adı yüreğimize kazındı. 2002 ile 2021 yılları arasında Türkiye’de tam 8 bin 51 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu cinayetleri işleyenlerse ya iyi hal uygulamalarından beraat ediyorlar, ya da en alt düzeyden ceza almaya devam ediyorlar.


Sadece öldürülmek korkusuyla yaşamıyoruz. İş yerlerimizde taciz ediliyoruz, sokaklarda tecavüze uğruyoruz, evlerimizde emeğimiz sömürülüyor, aynı işi yaptığımız erkeklerden daha az ücret kazanıyoruz.

Şiddetin erkek egemen iktidar tarafından meşrulaştırıldığı bu coğrafyada elbette korkuyoruz, ama korku bizi sokaklara çıkmaktan alıkoyamaz. Biz cesaretimizi her gün aynı korkuları, aynı şiddeti birlikte yaşadığımız kadınlardan alıyoruz ve inanın birlikteyken hiçbir şeyden korkmuyoruz.


Kaderimizin bu karanlık zihniyet olmadığına inanan tüm kadınlar; birleşmeliyiz. Biz birlikte güçlüyüz! Şiddetin olmadığı bir dünyayı birlikte kuracağız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günümüz kutlu olsun. "