CHP İstanbul Gençlik Kolları Artan Zamlara Dikkat Çekmek İçin "Zam Sepeti" Adında Bir Web Sitesi Kurdu

06.03.2022

CHP İstanbul Gençlik Kolları Artan Zamlara Dikkat Çekmek İçin "Zam Sepeti" Adında Bir Web Sitesi Kurdu.


Geçtiğimiz yıllara oranla 2 kat hatta bazı durumlarda 3 katı artan zamlar insanların ekonomik durumunu oldukça zorlamaktadır. Asgari ücret her ne kadar artmış olsa da bu zam oranı asgari ücretin az da olsa üstünde çalışan emekçilerin yeni maaşlarına çok yansımadığı için ülke genelinde ne yazık ki ciddi bir ekonomik buhran söz konusu olmaktadır. Bu duruma dikkat çekmek isteyen CHP İstanbul Gençlik Kolları bir web sitesi ile vatandaşın sorunlarını gözler önüne sürmek istedi.


CHP İstanbul Gençlik Kolları zam zamsepeti.com web sitesini açıp tanıtımını yaptı. Bu sitenin amacı siteye giren vatandaşlar siteye aldıkları maaşı yazarak 1 aylık maaşlarına neler alabileceklerini giriyor. Bu sayede ürünlerin eski fiyatlarıyla kıyaslama yapabiliyor. Şuanda asgari ücretle çalışan bir işçi 4 bin 253 lira aldığını düşünürsek toplam 1417 ekmek alabilirken eski asgari ücret ile 2384 ekmek alınabiliyordu. Ayrıca mevcut maaşınızın üzerinde bir alışveriş yapmaya kalkarsanız sitede "Mevcut Hükümet Size Bunu Layık Görmüyor" engeli ile karşı karşıya kalıyorsunuz.


İnternet üzerinden büyük ilgi gören web sitesi şimdiden binlerce kişiye erişim sağlayarak insanlar neler alıp neler alamadıklarını sistem üzerinden kontrol etmektedir.