CANAN TAŞER

08.07.2000 tarihinde Bursa'da doğdu. Aslen Diyarbakırlıdır. İlk ve orta öğrenimini Bursa Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda lise öğrenimini Bursa Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Şu anda Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk bölümünde ve Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünde eğitimi devam etmektedir. Siyasi hayatı 2019 yılında Bursa'da Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak başladı. Bursa / Osmangazi ilçesinde gençlik kollarında aktif bir şekilde rol aldıktan sonra Osmangazi Ana Kademe İlçe Yönetimi'ne seçilmiştir. Ardından 37. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda Bursa Kurultay Delegesi olarak Türkiye'deki en genç kurultay delegesi olmuştur. Üniversite eğitimi almak için geldiği Isparta'da İl Gençlik Kolları Sekreteri olmuştur. 7 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen 16. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı'nda aday olan Gençosman KİLLİK'in listesinde yer alarak Merkez Yürütme Kurulu'na seçilmiş ve en genç Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı olmuştur.
4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı'nda kurultay delegesi olmuştur ve Parti Meclisi Üyeliği'ne seçilerek yine en genç Parti Meclisi Üyesi olmuştur.