İSMETHAN TONTUL

01.01.1995 tarihinde doğdu. Eğitim hayatına 2001 yılında başladıktan sonra, 2009 yılında Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. 2009 yılında ise Manavgat Şelale Anadolu Lisesi’nde eğitim hayatına devam etti. 2013 yılında lise eğitim ve öğretimini tamamladıktan sonra Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi’ne giriş yaptı. Üniversite eğitimini 2018 yılında tamamlayarak, iş hayatını; TONTÜRK TARIM Tic. Ltd. Şti. ve Ton-Arch İnşaat’ın kuruculuğu ve yönetim kurulu başkanlığı görevleriyle sürdürmektedir.

Siyasete lise hayatıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladı.

2010-2012 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Gençlik Kollarında Lise Komisyonunda görevini yerine getirdi.

2013-2014 yıllarında Yakın Doğu Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü yönetiminde yer alırken, üniversite hayatı boyunca çeşitli STK’larda ve öğrenci topluluklarında aktif görevler aldı.

2014-2015 yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi KKTC Lefkoşa Örgüt Başkanlığı görevini sürdürürken, parti içi eğitim çalışmalarında da aktif rol almıştır.

2015-2018 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi KKTC Gençlik Örgütleri Başkanlığı görevini sürdürdü. Görevi süresi boyunca KKTC’deki tüm üniversitelerde örgütlerin kurulması ve büyümesi doğrultusunda çalışmalar yürütmüş, görev süreci boyunca düzenli ve sistemli bir şekilde eğitim ve etkinliklerin gerçekleşmesine öncülük etmiştir.

7 Kasım 2021 tarihinden bu yana Gençlik Kolları MYK üyeliği yapmaktadır.