MUSTAFA ÜLKEM URUK

1991 yılında Edirne Keşan’da doğdu. Lise öğrenimi sırasında İstanbul Beykoz İlçe Öğrenci Temsilcisi oldu. Görev aldığı İstanbul İl Öğrenci Meclisi’nde Atatürkçü Düşüncü Kulüplerinin kurulmasına öncülük etti. Atatürkçü Düşünce Derneği ile tanışmasının ardından, CHP Gençlik Kolları’nda ilçe Lise Komisyonu kuruculuğunu üstlendi. 18 yaşını doldurmasıyla lise yıllarında da aktif olarak mücadele ettiği CHP’ye resmî olarak da üye oldu ve Beykoz İlçe Gençlik Kolları yönetim kurulunda görev aldı.  Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başladı. Ardından Namık Kemal Üniversite Çevre Mühendisliği bölümünü kazanmasıyla Tekirdağ Çorlu’da yaşamına ve siyasi hayatına devam etti. Üniversite’de Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nda görev aldı ve Çorlu İlçe Gençlik Kolları yöneticisi oldu. 2012 yılında yapılan 13. Olağan Gençlik Kolları Kurultay sürecinde iki adayın yarıştığı Çorlu İlçe Gençlik Kolları Kongresi’nde gençlik kolu başkanı seçildi. 2017 yılında yapılan 36. CHP Kurultayı sürecinde Çorlu İlçesi’nde mahalle delege seçimlerinde üyelerin yüzde 85’nin destek verdiği listede ilçe ana kademe yöneticisi olarak seçildi. 2019 yılında Tekirdağ İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Kurultay Delegesi olarak seçilen Uruk, 16. Gençlik Kolları Kurultayı’nda Genel Başkan Yardımcısı seçilerek CHP Genel Merkezi’nde görev almaktadır.